Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

На Уманщині триває боротьба з безвідповідальними водіями

За процесуального керівництва прокурорів Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 36-річного жашківчанина, який пропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).
За даними слідства, чоловік, керуючи транспортним засобом, був зупинений працівниками поліції. Під час перевірки на стан сп’яніння неодноразово висловлював пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. грн за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).
Також за процесуального керівництва прокурорів Христинівського відділу Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Христинівської територіальної громади, який, запропонувавши неправомірну вигоду працівникам патрульної поліції, намагався уникнути адміністративної відповідальності (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).
Слідством встановлено, що чоловік керував транспортним засобом без відповідних документів і вимогу працівників патрульної поліції зупинитися  - проігнорував. Коли правоохоронцям вдалося наздогнати та зупинити транспортний засіб, чоловік неодноразово висловив поліцейським пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 5 тисяч гривень за нескладання щодо нього протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 126, ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне керування транспортом без документів та невиконання вимог про зупинку).
Санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 546