Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Судитимуть службовця, через недбалість якого зайво витрачені бюджетні кошти

Прокурорами Уманської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 59-річного уманчанина за фактом службової недбалості, тобто неналежного виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).
За версією слідства, підозрюваний здійснював технічний нагляд за проведенням капітального ремонту будівлі дитячої музичної школи та безпідставно погодив обсяги і якість робіт, не виконаних підрядником, проте включених до актів виконаних будівельних робіт.
Унаслідок таких протиправних дій інтересам держави заподіяно матеріальних збитків на суму понад 141 тис грн.
З метою відшкодування збитків районна державна адміністрація звернулася з цивільним позовом до суду.
Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 547