Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

За пропозицію неправомірної вигоди засуджено нетверезого водія

За підтримання публічного обвинувачення Монастирищенським відділом Уманської окружної прокуратури судом визнано винним жителя Уманського району, який пропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).
Прокурор у суді довів, що 38-річний водій авто пропонував працівникам відділу поліції грошові кошти в сумі 10 тис грн за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення за фактом керування ним транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
Вироком суду обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн, а також застосовано спеціальну конфіскацію грошових коштів в сумі 10 тис. грн, які обвинувачений пропонував поліцейським як неправомірну вигоду.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 577