Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Накладено арешт на корпоративні права та об’єкти нерухомості черкаського підприємства, пов’язаного з компаніями рф, вартістю майже 100 млн грн

За клопотанням прокурорів Черкаської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права, статутний капітал та нерухоме майно приватного акціонерного товариства, яке пов’язане з компаніями держави-агресора.
Загальна вартість арештованої власності – майже 100 млн грн.
За даними слідства, підприємство у м. Черкаси, засновником та співвласником якого є громадянин рф, займається ринком нерухомості. Фактично ПАТ – одне з основних торговельних майданчиків на території обласного центру під продаж промислових товарів, будматеріалів, продуктів харчування, медичного устаткування тощо.
Крім того, громадянин рф – власник понад 15 підприємств, що зареєстровані на території держави-агресора.
Їх філії працюють в тимчасово окупованому Криму. Звідти постачаються продукти харчування та вироби медичного призначення російським силовим структурам.
Підприємства сплачують податки та інші обов’язкові платежі до бюджету рф. З нього виділяються кошти на потреби збройних сил держави-агресора, що вчиняють воєнні злочини в Україні.
Процесуальні дії проведено в рамках кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Києві.
 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 570