Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Належне утримання житлового фонду – в полі зору прокуратури

Якість житла напряму залежить від його належного утримання, а останнє – від наявності у нього господаря.
Споглядацька позиція органів місцевого самоврядування у цьому питанні не залишилась поза увагою прокуратури.
Як відомо, після приватизації та банкрутства підприємств, певна частина житлового фонду, яка перебувала в їхньому підпорядкуванні, залишається «нічийною».
Нещодавно, на виконання набраних законної сили судових рішень за позовами Звенигородської окружної прокуратури про бездіяльність органу місцевого самоврядування та зобов’язання вчинити дії Шполянською міською радою прийнято в комунальну власність територіальної громади м. Шпола три багатоквартирні житлові будинки загальною площею 7186 м2, вартістю понад 134 млн грн.
Також Шполянською міською радою прийнято в комунальну власність територіальної громади м. Шпола ще один багатоквартирний житловий будинок по вул. Слобідська у м. Шпола, вартістю понад 25 млн грн, а відповідне судове провадження за позовом прокурора закрито у зв’язку з врегулюванням спору під час розгляду справи.
За втручання прокурора нові об’єкти комунальної власності зможуть отримати фінансування на утримання та реконструкцію, а члени територіальної громади – реалізувати свої житлові права.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 563