Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Умисне вбивство та крадіжка на Уманщині: засуджено чоловіка і жінку

Уманською окружною підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства з корисливих мотивів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та крадіжки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).
Прокурором у суді доведено, що в листопаді 2020 року чоловік і жінка, діючи спільно, прийшли до подружжя знайомих та разом вживали алкогольні напої. Під час застілля зловмисники додали господарям в напої медичний препарат, що чинить пригнічувану та снодійну дію, який заборонено поєднувати з алкоголем. Через певний проміжок часу обоє потерпілих втратили свідомість, а спільники тим часом викрали з помешкання ювелірні вироби, техніку і кошти на суму 153 тис. грн та з місця скоєння злочину зникли. Унаслідок отруєння господар житла помер.
Вироком Черкаського районного суду обвинувачених визнано винними та засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловіка – до 13 років позбавлення волі, а жінку – до 11 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 581