Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Понад 1,6 млн грн збитків через незаконну порубку дерев у парку – на Черкащині судитимуть директора лісгоспу

Національний природний парк «Білоозерський», розташований на територіях суміжних районів Черкаської та Київської областей загальною площею понад 7000 гектарів земель державної власності, вкритих багаторічними лісовими насадженнями, що знаходяться на схилах лівого берегу Канівського водосховища річки Дніпро, був створений Указом Президента України ще в 2009 році.
Цей парк належить до природно-заповідного фонду України, є національним надбанням і складовою частиною системи природних територій та об`єктів, що потребують особливої охорони держави.
Однак у 2021 році директор лісогосподарського підприємства, у віданні якого перебували території національного природного парку, перевищуючи свої службові повноваження, незаконно видавав лісорубні квитки, що призвело до незаконної порубки дерев природно-заповідного фонду та заподіяло збитків державі на суму понад 1,6 млн грн.
За вказаним фактом слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, розслідувано кримінальне провадження та прокурорами спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням вказаної посадової особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365 та ч. 4 ст. 246 КК України.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 605