Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Прокуратура продовжує роботу, спрямовану на повернення з незаконного володіння земель водного фонду у передмісті Черкас

Черговий позов прокуратури з метою повернення з одноосібної приватної власності земельної ділянки водного фонду наприкінці квітня задоволено Черкаським районним судом.
Прокуратура вкотре стала на заваді вже звичної схеми отримання громадянами для дачного будівництва земель, які за законом мають належати усім членам територіальної громади.
Наведені прокурором порушення вимог чинного законодавства під час відведення земельної ділянки площею 0,1 га в с. Свидівок стали для суду достатньою підставою, щоб визнати рішення сільської ради про надання землі у приватну власність незаконним та зобов’язати громадянина повернути її законному власнику.   
Справи вказаної категорії не є простими з огляду на бажання відповідачів зберегти за собою право на ласий шматок земельного пирога, оскільки неодноразово переглядаються судами усіх інстанцій за апеляційними та касаційними скаргами обох сторін.
Прокуратура займає принципову позицію, послідовно відстоюючи державні інтереси на усіх стадіях судового процесу.
Минулого тижня Верховним Судом задоволено касаційну скаргу обласної прокуратури у справі, в якій триває понад дворічний спір про повернення державі ще однієї земельної ділянки, розташованої на землях Кременчуцького водосховища, наданої знову ж таки для дачного будівництва.
За висновком суду касаційної інстанції наведені апеляційним судом підстави для залишення позову прокурора без розгляду є непереконливими для скасування ним попереднього рішення Черкаського районного суду про задоволення позову прокурора.
Попереду новий судовий розгляд справи в апеляційному суді, де позиція прокуратури є незмінною: землі водного фонду мають належати територіальній громаді.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 281