Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Засуджено 26-річного чоловіка, який до смерті побив стільцем знайомого

Жашківським відділом Уманської окружної прокуратури забезпечено процесуальне керівництво та підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно жителя Баштечківської громади Уманського району, який до смерті забив односельчанина (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).
Прокурором у суді доведено, що 26-річний чоловік прийшов до помешкання односельчанина в стані алкогольного сп’яніння та на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс останньому один удар кулаком в обличчя, після чого, взявши дерев’яний табурет, продовжував ним бити потерпілого по тулубу і голові, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких останній помер.
Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
Наразі зловмисник перебуває під вартою до вступу вироку в законну силу.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 550