Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

За організацію виробництва і збут наркотиків засуджено жителя Жашківщини

Прокурорами Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення в кримінальному провадженні за фактами незаконного виробництва, зберігання з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах, придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин та придбання і зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).
Так, прокурором у суді доведено, що раніше судимий 30-річний житель одного з сіл Жашківського району за місцем свого проживання обладнав господарське приміщення з метою незаконного виробництва та подальшого збуту амфетаміну в особливо великих розмірах. Під час обшуку в чоловіка виявлено та вилучено 20,2441 г вказаної психотропної речовини, а також гранату «РГД-5» із запалом до неї.
Для виготовлення амфетаміну «ділок» незаконно придбав та зберігав прекурсори.
Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні вказаних вище кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.
Наразі чоловік перебуває під вартою до вступу вироку в законну силу.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 591