Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Прокуратура стягує штрафні санкції за несвоєчасні ремонтні роботи автомобільної дороги на Уманщині

Уманською окружною прокуратурою у ході опрацювання інформації, оприлюдненої на веб-порталі електронної системи публічних закупівель «Prozorro», виявлені порушення чинного законодавства України про публічні закупівлі під час виконання договору про закупівлю послуг з поточного ремонту автомобільної дороги в Уманському районі, вартістю майже 10 млн грн.
Так, у порушення вимог закону державне підприємство, що здійснювало закупівлю послуг з ремонту дорожнього покриття за державні кошти, та підрядник без будь-яких підстав та обґрунтованого документального підтвердження уклали додаткову угоду, за якою термін виконання робіт суттєво продовжено.
Таким чином, прокуратурою встановлено, що підрядник не виконав у повному обсязі поточний середній ремонт автомобільної дороги в строк, обумовлений договором про закупівлю послуг за державні кошти, а державне підприємство, в свою чергу, безпідставно продовжило підряднику строки надання послуг, що суперечить Закону України «Про публічні закупівлі». Тобто укладенням додаткової угоди знівельовано інститут публічних закупівель, як засіб забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвитку добросовісної конкуренції.
Реагуючи на вказані порушення закону, прокурором скеровано до суду позов про визнання недійсною додаткової угоди до договору про закупівлю послуг з ремонту дороги та стягнення з підрядника пені і штрафу за несвоєчасне виконання зобов’язання у сумі понад 200 тис. грн.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 550