Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

У Золотоноші судитимуть місцевого жителя за розповсюдження дитячої порнографії

Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розповсюдження зображень порнографічного характеру, у тому числі вчиненого повторно, розповсюдження дитячої порнографії, розпусних дій щодо неповнолітньої та малолітньої особи (ч. 1, 3 ст. 301, ч. 3 ст. 301-1, ч.1,2 ст.156 КК України).
За версією слідства 40-річний житель Золотоніського району упродовж 2020-2022 років за допомогою соціальних мереж Facebook та Instagram розповсюджував зображення та відеофайли порнографічного характеру, у тому числі й ті, що належать до дитячої порнографії. Також чоловік вчинив розпусні дії з ознаками інтелектуального розбещення, розповсюджуючи зображення порнографічного характеру серед неповнолітніх та малолітніх дітей.
Наразі процесуальним прокурором до суду скеровано обвинувальний акт стосовно підозрюваного.
У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 923