Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Верховний Суд поставив крапку у справі за позовом органів прокуратури Черкаської області щодо повернення ставу площею близько 100 га

Черкаською окружною прокуратурою було скеровано до суду позов в інтересах держави в особі Чигиринської міської ради до фізичної особи - підприємця про розірвання договорів оренди землі водного фонду та повернення орендованого майна загальною площею близько 100 га.
Під час судового розгляду прокурори спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури довели наявні порушення закону, зокрема щодо неналежного та нецільового використання об’єкту водного фонду, внаслідок чого відбулося зневоднення ставу, та судом першої інстанції позов задоволено повністю.
Крім того, законність рішення суду першої інстанції та доводи прокуратури підтверджено Північним апеляційним господарським судом.
Не погодившись з рішеннями судів підприємець, який орендував вказані землі, оскаржив його до Верховного Суду, яким у задоволенні касаційної скарги відмовлено, а отже, рішення суду підлягає обов’язковому виконанню.
Наразі органами прокуратури області вживаються заходи щодо повернення зазначеного об’єкта водного фонду, вартістю 117 млн грн, Чигиринській громаді.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 627