Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Жительку м. Черкаси судитимуть за глорифікацію та підтримку російських військових

Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки м. Черкаси, яка вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України, – поширення матеріалів, у яких міститься визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, вчинені повторно.
За даними слідства у період дії воєнного стану, введеного у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України, 61-річна жінка неодноразово поширювала на своїй сторінці в Інтернет-мережі «Одноклассники» матеріали, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація російських військових та їхньої влади, а також пропаганда ведення агресивної війни проти України. Ураховуючи, що сторінка правопорушниці має відкритий доступ, її публікації стали загальнодоступними значному колу осіб.
На цей час підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 523