Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

На Черкащині триває боротьба з наркозлочинцями

Органами прокуратури Черкаської області продовжують вживатися заходи, спрямовані на координацію зусиль правоохоронних органів по боротьбі з незаконним збутом наркотичних та психотропних засобів.
Так, за процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури слідчими СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області повідомлено про підозру раніше судимому 39-річному жителю м. Золотоноша, якого  затримано під час збуту наркотичного засобу, обіг якого обмежено – метадону (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).
Наразі підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.
Прокурорами Городищенського відділу Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя міста Городище, який незаконно придбав та збував наркотичний засіб – метадон (ч. 2 ст. 307 КК України)
Також прокурорами Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури забезпечено публічне обвинувачення стосовно 37-річного жителя м. Канева, який незаконно зберігав, а також збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс (ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 307 КК України).
Вироком суду чоловіка засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано до вступу вироку в законну силу.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 519