Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Органами прокуратури зареєстровано кримінальні провадження за фактами наруги над могилою загиблого воїна ЗСУ та Державного Прапора України

За результатами моніторингу соціальних мереж органами прокуратури виявлено відомості, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень групою підлітків на місці поховання воїна Збройних Сил України.
Свої зухвалі дії, пов’язані із заволодінням Державним Прапором України, юнаки зафільмували та розмістили в мережі Інтернет.    
Відомості за цими фактами Уманською окружною прокуратуророю внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 297 КК України та ч. 1 ст. 338 КК України.
Санкція ч. 2 ст. 297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Санкція ч. 1 ст. 338 КК України (наруга над державними символами) передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.        
Вкотре звертаємо увагу батьків, на необхідність посилення профілактичної та виховної роботи з дітьми, спрямованої на недопущення протиправної поведінки.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 577