Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

На Черкащині засуджено 33-річного шахрая з Павлограда

Підтримуючи публічне обвинувачення в суді прокурорами Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури доведено вину чоловіка у вчиненні шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).
За даними слідства раніше судимий за вчинення шахрайських дій 33-річний житель міста Павлоград Дніпропетровської області, діючи спільно з невстановленою особою, повідомив одній із жительок міста Корсунь-Шевченківський по телефону, що її син нібито потрапив в ДТП і для його лікування необхідні кошти, потерпіла, повіривши зловмиснику, віддала йому 43 тисячі гривень.
За принципової позиції прокурорів, суд, врахувавши попередню судимість особи та те, що чоловік так і не став на шлях виправлення, проте повернув кошти потерпілій, призначив йому покарання у вигляді 1 року 10 місяців  позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 650