Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Верховний Суд залишив в силі судові рішення стосовно винуватця ДТП, у якій загинув директор однієї зі шкіл м. Черкаси

Касаційним кримінальним судом у складі Верховного Суду залишено без задоволення касаційну скаргу захисника засудженого, а судові рішення стосовно водія, визнаного винним у скоєнні смертельного ДТП – без змін.
Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 14.01.2020. Того дня, чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля та рухаючись із значним перевищенням максимально допустимої в населеному пункті швидкості (більш як 99,4 км/год), на перехресті вулиць Надпільна та Крилова здійснив наїзд на директора однієї зі шкіл м. Черкаси, який переходив проїзну частину вулиці на нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці події.  
Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси від 10.06.2022, який 09.09.2022 вступив у законну силу за результатами апеляційного розгляду, обвинуваченого засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
Не погодившись із указаними судовими рішеннями, захисник засудженого подав касаційну скаргу з проханням пом’якшити призначене чоловікові покарання шляхом звільнення його від відбування з випробуванням. Проте суд касаційної інстанції доводи сторони захисту про суворість призначеного покарання визнав безпідставними, вказавши на обґрунтованість та вмотивованість судових рішень.
Постанова Верховного Суду в кримінальному провадженні набрала законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 625