Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

За втручання прокуратури орган місцевого самоврядування зобов’язано розглянути питання про прийняття в комунальну власність 4 споруд цивільного захисту населення

У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та введенням на всій території України воєнного стану одним із найактуальніших питань став захист цивільного населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок воєнних дій та створюють загрозу для життя мешканців області.
З метою укриття населення Черкащини від можливих ракетних та авіаударів з боку країни-окупанта органи прокуратури в межах повноважень опікуються питаннями належного утримання власниками та балансоутримувачами захисних споруд цивільного захисту, упорядкування їх стану в придатний для використання за цільовим призначенням тощо.
Проте в указаному питанні встановлено й окремі випадки відвертої бездіяльності органів місцевого самоврядування, які зобов’язані піклуватися про безпеку членів територіальної громади.
Так, Смілянською окружною прокуратурою у грудні минулого року скеровано до суду позов про визнання протиправною бездіяльності Смілянської міської ради та зобов’язання її розглянути на черговій сесії питання щодо прийняття в комунальну власність 4 сховищ у місті Сміла, загальною площею 1362 м2, які одночасно можуть укрити 1528 осіб. Ці сховища свого часу не увійшли до статутних фондів господарських товариств.
Черкаський окружний адміністративний суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.
Після набрання судовим рішенням законної сили територіальна громада очікує на позитивне рішення депутатів міської ради.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 583