Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

За фактом колабораційної діяльності судитимуть колишнього працівника поліції особливого призначення

Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира загону № 2 роти поліції особливого призначення ГУНП в Херсонській області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства працівник поліції, будучи обізнаними про факт ведення російською федерацією війни проти України, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, які завдадуть шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, перебуваючи в м. Херсон, добровільно погодився на пропозицію обійняти посаду в незаконному правоохоронному органі «временно исполняющего обязанности заместителя командира батальона патрульно-постовой службы гу мвд херсонской области» та у подальшому посаду «временно исполняющего обязанности командира отряда специального назначения «Гром» гу мвд херсонской области».
Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.
Довідково: санкція ч. 7 ст. 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 669