Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Незаконна порубка лісу на понад 2,3 млн грн: судитимуть службову особу

За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи за фактом незаконної порубки дерев в лісових насадженнях та їх реалізації (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
За даними слідства керівник кількох суб’єктів господарської діяльності  організував та забезпечив незаконну порубку дерев в лісових насадженнях в кількості понад 500 шт. на земельних ділянках, розташованих на території Черкаського району. Зазначену деревину вказана службова особа незаконно перевезла та реалізувала.
Унаслідок незаконної порубки завдано шкоду на суму понад 2,3 млн грн.  На вказану суму в кримінальному провадженні заявлено цивільний позов.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося працівниками слідчого управління ГУНП в Черкаській області.
Довідково: санкцією частини 4 статті 246 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України, карається штрафом від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 983