Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Нещасний випадок зі смертельним наслідком: чотирьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури чотирьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що призвело до загибелі людини).
Слідством встановлено, що співробітниками одного з місцевих підприємств, яке займається будівництвом, були порушені правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого через падіння огорожі залізобетонної плити загинув працівник цього ж підприємства.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 521