Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2022

За вчинення в умовах воєнного стану тяжкого злочину раніше судиму особу засуджено до реального покарання у вигляді 7 років позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким визнано винним та засуджено до 7 років позбавлення волі 32-річного жителя м. Черкаси за грабіж в умовах воєнного стану(ч. 4 ст. 186 України).
Судом першої інстанції встановлено, що обвинувачений, будучи особою, яка має незняті та непогашені судимості за вчинення кримінальних правопорушень, через декілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі, повторно, в умовах воєнного стану, із застосуванням насильства до 45-річної жінки, нанісши удар ногою по тулубу потерпілої, відкрито заволодів її мобільним телефоном.
Не погодившись із указаним вироком, обвинувачений подав апеляційні скарги з проханням пом’якшити призначене йому покарання.      
Суд апеляційної інстанції доводи обвинуваченого про суворість призначеного йому покарання визнав безпідставними та врахував тяжкість скоєного кримінального правопорушення, рівень його суспільної небезпечності, обставини вчинення злочину, а також особу обвинуваченого та його спосіб життя.
За результатами апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції, яким обвинуваченого засуджено до 7 років позбавлення волі, залишено без змін. Наразі він вступив у законну силу.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 686