Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

За збут наркотиків повідомлено про підозру двом жителям Смілянщини

Так, за процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури за незаконне зберігання та пересилання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу повідомлено про підозру 34-річному жителю м. Городище (ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України).
За даними слідства чоловік, будучи особою, яка не вживає наркотичні засоби та психотропні речовини, придбав особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який у подальшому збув, відправивши засобами поштового зв’язку до міста Біла Церква Київської області. Зазначену посилку було вилучено працівниками поліції.
В іншому кримінальному провадженні повідомлено про підозру 36-річному жителю м. Сміла, який придбав та зберігав з метою збуту психотропну речовину – амфетамін, яку збув під час проведення оперативної закупки правоохоронними органами.
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут психотропної речовини.
На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.
Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, підозрюваному загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років;
за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 641