Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2022

Прокуратура продовжує захищати інтереси держави у бюджетній сфері

Реалізуючи надані чинним законодавством України повноваження, органами прокуратури Черкаської області вживаються заходи представницького характеру, спрямовані на захист державних інтересів, які порушено внаслідок незаконного укладання договору підряду на реконструкцію будівлі лікарні та прилеглої до неї території вартістю 20,5 млн грн.
Виконання зобов’язань за договором, укладеним з порушенням законодавства у сфері публічних закупівель, призвело до нераціонального та неефективного використання державних коштів, що не відповідає меті Закону України «Про публічні закупівлі» та принципам, за якими мають здійснюватися публічні закупівлі у нашій державі.
Так, прокурором установлено, що лікарнею безпідставно відхилено пропозиції підприємства, яке запропонувало послуги з реконструкції вартістю на 2 млн грн дешевше, ніж інший суб’єкт господарювання, з яким лікарнею укладено відповідний договір підряду з виконання вказаних робіт.
Смілянською окружною прокуратурою направлено до господарського суду позов про визнання незаконним рішення тендерного комітету та недійсним договору підряду, укладеного за результатом закупівлі.
Наразі судом відкрито провадження та розпочато судовий розгляд.   

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 229