Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

Місцевий депутат не вніс у декларацію відомості про понад 10 млн грн – повідомлено про підозру

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом умисного внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», що відрізняються від достовірних на суму понад 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (ч. 2 ст. 366-2 КК України).
За даними слідства чоловік, будучи депутатом однієї з районних рад Черкаської області, подав декларацію з недостовірними відомостями, які відрізняються від реальних на суму понад 10 млн грн.
27.10.2022 вказаному депутату повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України.
На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Довідково: відповідальність за вчинення дій, передбачених ч. 2 ст. 366-2 КК України (в редакції Закону України №1074-IX від 04.12.2020) карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 874