Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2022

Бухгалтерку комунального підприємства підозрюють у привласненні 2 млн 333 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури 51-річній жашківчанці повідомлено про підозру за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).
За версією слідства жінка, працюючи бухгалтером місцевого комунального підприємства упродовж 2017–2020 років, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно завищувала розмір власної заробітної плати. Унаслідок таких систематичних дій нею привласнено бюджетні кошти в сумі
2 млн 333 тис. грн, які підозрювана перерахувала на власний рахунок, відкритий в одній з банківських установ.
Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваної з метою подальшого відшкодування заподіяних збитків та обрання запобіжного заходу.  
У разі доведення вини правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 830