Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

За крадіжку в умовах воєнного стану на лаві підсудних неповнолітній та його спільник

Уманською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення підлітком за попередньою змовою з дорослим співучасником крадіжки в умовах воєнного стану.    
Слідством встановлено, що 17-річний хлопець разом зі своїм 23-річним знайомим, викравши у потерпілого банківську картку, заволоділи грошовими коштами.
Дії крадіїв кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 КК України -  таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Повнолітньому співучаснику, який викрав банківську картку, крім зазначеного, інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 357 КК України, – викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів.
На цей час за клопотанням прокурора до повнолітнього підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а до неповнолітнього – домашній арешт.   
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1244