Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2022

В умовах воєнного стану землі усіх категорій мають використовуватись максимально ефективно

Плата за використання земель є одним із джерел наповнення місцевих бюджетів, які несуть значний тягар, посилений додатковими витратами через російсько-українську війну.
Як повідомлялося раніше, за рядом позовів прокурорів судами розірвано договори оренди земель державної та комунальної власності, стягнуто заборгованість.
Продовжуючи послідовну позицію щодо необхідності якнайшвидшого набуття землями ефективного користувача, забезпечено виконання цих рішень.
Так, за рішенням суду про розірвання договору з товариством,  яким не виконувалися умови укладеного на 49 років договору оренди понад 61 гектару земель промисловості, призначених для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств в колишньому Чигиринському районі, оціночною вартістю понад 400 млн грн, речове право відповідача на цю земельну ділянку офіційно скасовано, її повернуто територіальній громаді з метою передачі ефективному землекористувачу.
Як наслідок виконання судових рішень за позовами прокурорів, у розпорядження Шполянської територіальної громади повернуто земельні ділянки загальною площею 17 га вартістю 23,5 млн грн, орендар яких понад
3 роки не сплачував плату за їх використання, Золотоніської міської територіальної громади – земельна ділянка площею майже 8 га, вартістю понад
20 млн грн.    
Також на виконання рішення суду за позовом прокурора до Уманського місцевого бюджету стягнуто майже 150 тис. грн заборгованої орендної плати.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 976