Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2022

Повідомлено про підозру двом жителям міста Сміла які незаконно заволоділи та намагалися збути консервовану тушонку, яка призначалась як гуманітарна допомога

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури та працівників УСБУ у Черкаській  області викрито жителів міста Сміла за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

У ході слідства з’ясовано, що два жителі м. Сміла за попередньою змовою з метою заволодіння чужим майном, а саме консервованою тушонкою, яка призначалась як гуманітарна допомога, умисно, з корисливих мотивів надали неправдиві відомості до Смілянської міської ради, а саме щодо відправки вказаної продукції на потреби Збройних Сил України, таким чином ввели в оману службових осіб органу місцевого самоврядування та отримали майже 2000 банок тушонки, загальною вартістю майже 200 000 гривень. В подальшому при реалізації фізичній особі 500 банок продукції правопорушники були затримані.   

Правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ВП № 2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводу УСБУ у Черкаській  області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 881