Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

Повідомлено про підозру жительці Черкаської області за підтримку російської агресії в Україні та солдатів ворожої держави

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Черкаської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України.

У ході слідства з’ясовано, що зазначена громадянка України, поширювала в одній із соціальних мереж матеріали, в яких міститься глорифікація (восхваляння, звеличення) представників російської федерації, які приймають участь у збройній агресії проти України.

Зокрема підозрювана поширила ряд публікацій щодо прославляння ганебних дій вчинених державою-агресором, з них: публікацію із зображенням особи чоловічої статі у військовій формі з прапором росії на формі та текстом наступного змісту: публікацію з написом «Херсон возвращается к спокойной жизни. Безопасность обеспечивает Росгвардия»» та ін.

Окрім наведених публікацій також виявлено ряд особистих  проросійських матеріалів, які несуть негативний вплив на Українську Державність.

На даний час фігурантка злочину співпрацює зі слідством, розкаюється у вчиненому та повідомляє, що причиною її дій являється негативний вплив російської пропаганди.

Вкотре наголошуємо, що кожен випадок підтримки окупантів буде виявлено, а причетних осіб – буде викрито та притягнуто до відповідальності, передбаченої Законом.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 880