Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2022

Прокурорами скеровано до суд 3 обвинувальні акти стосовно 3 бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР»

Черкаською обласною прокуратурою активізовано роботу щодо протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту бойовиками терористичних організацій «Луганська та Донецька народні республіки».

Зокрема, за менш ніж 2 тижні роботи прокурорами обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду 3 таких обвинувальних акти за ч. 1 ст. 258-3 КК України щодо 3 громадян України, які вступили до лав незаконних збройних формувань на Сході країни.

Ще в одному кримінальному провадженні особі повідомлено про підозру у вказаному особливо тяжкому злочині, та прокурорами і слідчими вживаються заходи щодо швидкого завершення досудового слідства, зверненням обвинувального акту до суду.

З’ясовано, що фігуранти злочинів, перебуваючи на території Луганської та Донецької областей, які тимчасово підконтрольні представникам терористичних організацій «ЛНР/ДНР», з початку 2014 року по 2021 рік, проходили «військову службу» на посадах «старшого навідника», «навідника»,«кулеметника» та навіть «начальника складу» одного із взводів забезпечення цих псевдодержав.

Бойовики зі зброєю в руках приймали безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям Збройних Сил України, задіяним у проведенні Операції об’єднаних сил, в населених пунктах Кумачове Старобешівського району, Калинівка, Лозове Горлівського району Донецької області («Світлодарська дуга») та Чернухине Попаснянського району Луганської області.  

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказаних осіб оголошено в розшук та судом надано дозвіл на їх затримання.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у цих кримінальних провадженнях проводилось слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 577