Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Хабар у 1,5 тисячі доларів США – затримано посадову особу Черкаської міської ради

У четвер, 13.01.2022, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, в порядку ст. 208 КПК України затримано реєстратора відділу реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець, перебуваючи в службовому приміщенні, вимагав і одержав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів США за безперешкодну реєстрацію за покійною особою права власності на житловий будинок без оригіналу правовстановлюючого документа та відсутності відомостей у державному земельному кадастрі про сформовану земельну ділянку для обслуговування будинку.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проведено обласною прокуратурою спільно з працівниками СУ ГУНП в Черкаській області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1749