Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Горе-матір, яка залишила без нагляду немовля, взято під варту на два місяці

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури у кримінальному провадженні, відкритому за фактом смерті чотирьохмісячної дитини, 20-річній жительці Черкащини повідомлено про підозру в залишенні малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України).

За версією слідства, підозрювана 05.11.2021 залишила без нагляду чотирьохмісячне немовля у дитячому візочку на подвір’ї своїх знайомих, з якими тривалий час розпивала спиртні напої. Опівночі, повернувшись додому, залишила візочок з дитиною в неопалюваному будинку, не погодувала останню та лягла спати, не перевіривши, в якому стані перебуває дитина. Прокинувшись, лише в обідній час наступного дня виявила малолітню без ознак життя. Смерть дівчинки настала внаслідок загального переохолодження, пов’язаного з дією низької температури.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

За ефективного здійснення прокуратурою процесуального керівництва вказаного кримінального провадження невідкладно проведено ряд необхідних першочергових слідчих та процесуальних дій, проведено огляди місця події, призначено ряд судово-медичних експертиз, допитані свідки, які підтвердили факт залишення маляти в небезпеці та ведення особою антигуманного способу життя.

Крім того, органами прокуратури ініційовано питання проведення службової перевірки в частині надання оцінки діям працівників територіального підрозділу  служби у справах дітей з питань проведеної роботи щодо поставлення вказаної сім'ї на облік, як такої, що опинилася у складних життєвих обставинах, здійснення контролю за умовами життя та соціального супроводу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

 

кількість переглядів: 1180