Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2021

Недбалість під час використання бюджетних коштів, виділених на боротьбу з COVID-19, - судитимуть службову особу медичного закладу на Чигиринщині

Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з медичних закладів м. Чигирин за фактом службової недбалості під час використання коштів, призначених для боротьби з коронавірусом (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачений внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, під час укладення та виконання договору з поставки медичного обладнання, не забезпечив перевірку середньої ринкової вартості кисневого концентратора. Це призвело до оплати  указаного товару в кількості 9 штук за завищеною ціною та витрат бюджетних коштів у надмірному обсязі, спричинивши матеріальні збитки територіальній громаді на суму понад 200 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Черкаського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1177