Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника караулу Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в Одеській області

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно начальника караулу однієї з пожежно-рятувальних частин Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Одеській області за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

За версією слідства, 01.01.2021 обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння на балконі однієї з квартир багатоповерхового будинку у м. Ватутіне, вступив в словесний конфлікт з місцевою жителькою та після висловленого нею зауваження на його адресу про недопустимість порушення громадського спокою, умисно, з хуліганських спонукань, виражаючи явну неповагу до суспільства, з особливою зухвалістю вибіг на вулицю, маючи при собі гладкоствольну вогнепальну зброю і здійснив із неї постріл вгору. У подальшому, наздогнав потерпілу та висловлюючись нецензурною лексикою, розпочав погрожувати застосуванням вказаної зброї, а саме здійсненням пострілу по ногам особі. Одночасно він наблизився до потерпілої та здійснив другий постріл із мисливської рушниці в землю поряд із останньою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1393