Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

Повідомлено про підозру чоловіку, який спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду, в якій загинула неповнолітня

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, особою яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння, що заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження та спричинили смерть потерпілого, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України.

Встановлено, що 17.08.2021 близько 05 години 30 хвилин 36-річний водій автомобіля «Opel Vivaro», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаюсь по проїзній частині вул. Гагаріна в м. Черкаси, не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив наїзд на нерухомі перешкоди у вигляді дерев. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 15-річна пасажирка транспортного засобу загинула на місці події, її неповнолітня подруга отримала тяжкі тілесні ушкодження та госпіталізована до лікарні в тяжкому стані, ще 5 пасажирів отримали різного ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

Водія автомобіля «Opel Vivaro» затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 - 1 КК України.

Прокурором погоджено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке на даний час вирішується судом.

Діям горе-водія, щодо зникнення з місця пригоди, буде надана належна оцінка в ході досудового слідства.

Довідково: санкція кримінального правопорушення передбачає покарання у  вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1094