Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

На Черкащині прокуратура подала до суду позов про звільнення приватним товариством земельної ділянки вартістю близько 25 млн грн

В інтересах держави Смілянська окружна прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Черкаської області про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання товариства з обмеженою відповідальністю звільнити земельну ділянку площею 14,3 га, вартістю близько 25 млн грн, яка незаконно передана йому державним навчальним закладом.

Прокуратурою встановлено, що між одним з державних навчальних закладів на Кам'янщині та товариством укладено договір про співпрацю й спільну діяльність на земельній ділянці, що належить навчальному закладу на праві постійного користування (під посіви та вирощування сільськогосподарських культур).

Разом з тим, умови договору суперечили вимогам чинного законодавства щодо цілей використання землі навчального закладу, а сторони фактично уклали між собою удаваний правочин. Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідним позовом.

Песслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1281