Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

Затримано заступника начальника відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області за отримання неправомірної вигоди

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні СУ ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводження УСР в Черкаській області ДСР НП України, за фактом вимагання та отримання заступником начальника одного з відділів обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області неправомірної вигоди для себе за прийняття рішення службовими особами одного з комунальних підприємств області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.


Досудовим розслідуванням установлено, що вказана посадова особа вимагала та отримала 1 700 доларів США неправомірної вигоди за здійснення сприяння в отриманні групи інвалідності з подальшим призначенням пенсії.


10.06.2021 слідчим затримано вказану особу безпосередньо після отримання неправомірної вигоди, в порядку ст. 208 КПК України.


На цей час вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманій особі та обрання останній запобіжного заходу.

Довідково: відповідальність за вчинення дій, передбачених  ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

                                                                                                 

                                                                                                        Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1160