Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

У Черкасах правоохоронці припинили незаконну діяльність ботоферми, яка розповсюджувала неправдиву інформацію про Україну

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури припинено незаконну діяльність ботоферми, за допомогою якої житель міста Черкаси продавав анонімні ІР-адреси своїм клієнтам, серед яких були проросійсько налаштовані громадяни та агітатори, які розповсюджували дезінформацію, створювали негативні настрої у суспільстві та дискредитували українську владу (ч. 2 ст. 109 КК України).

Під час обшуку за місцем роботи фігуранта кримінального провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із спеціалізованим програмним забезпеченням, понад 400 одночасно працюючих сім-карток і телекомунікаційне обладнання.

На цей час у кримінальному провадженні призначено відповідні судові експертизи, триває слідство.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися Черкаською обласною прокуратурою спільно зі слідчими та оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1088