Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

За позовом прокуратури відділ освіти зобов’язано узаконити землю під навчальним закладом у Звенигородському районі

Смілянською окружною прокуратурою встановлено, що однією із селищних рад Звенигородського району, як органом управління освітньою установою, не вжито заходів для оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку дошкільного навчального закладу площею 2,2 га, вартістю майже 3 млн грн.


Вказане створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу і може призвести до негативних наслідків, а також порушення прав дітей.
З огляду на виявлену бездіяльність, окружна прокуратура звернулась з позовною заявою до суду з вимогою зобов’язати орган вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку.


Черкаським окружним адміністративним судом підтримано правову позицію прокурора та задоволено позовні вимоги у повному обсязі.


У поточному році за позовними заявами органів прокуратури області адміністративним судом зобов’язано 6 суб’єктів владних повноважень  вжити заходів щодо оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки під навчальними закладами загальною площею 9 га.


Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо забезпечення реального виконання вказаних рішень судів.

                                                                                                                           Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1235