Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

10 років за гратами винуватцю ДТП, де загинули 4 особи, серед яких малолітня та ще двоє неповнолітніх тяжко травмованих

    Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення 35-річним мешканцем Кіровоградської області Правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть чотирьох осіб, в тому числі малолітнього, та завдало тяжких тілесних ушкоджень двом неповнолітнім (ч. 3 ст. 286 КК України).

      Нагадаємо, що 22.05.2020, близько 10 години, водій автомобіля «Toyota Land Cruiser-200», рухаючись автодорогою сполученням «Київ-Одеса», перебуваючи під дією амфетаміну, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Mercedes Vario», в результаті чого останній автомобіль перекинувся, у подальшому VIP-автівка зіткнулася з автомобілем «ВАЗ 21114».

     У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та три пасажири автомобіля «ВАЗ 21114», серед яких одна малолітня дитина, загинули на місці пригоди, два неповнолітні пасажири з вказаного транспортного засобу отримали тяжкі тілесні ушкодження.

         Вчинення обвинуваченим інкримінованого злочину доведено в повному обсязі.

      За принципової позиції прокурора відділу захисту інтересів дітей Черкаської обласної прокуратури, яку взято до уваги суддею, вироком Маньківського районного суду 30.03.2021 водія визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та засуджено до максимальної міри покарання за цей злочин у вигляді 10 років позбавлення волі, позбавлено права керувати транспортними засобами на строк три роки та задоволено цивільні позови потерпілих.

          На цей час судове рішення не набуло чинності.

кількість переглядів: 1352