Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

Припинено діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотичних засобів

     Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо 4 членів організованої групи за ч. 3 ст. 307 КК України.

      Встановлено, що місцевий безробітній житель, раніше судимий за корисливі злочини, організував злочинну групу з метою збуту на території міста Черкаси психотропної речовини, обіг якої обмежено – амфетамін, до складу якої включив рідного брата та двох своїх знайомих.

     Відповідно до розробленого організатором плану злочинної діяльності один із членів групи придбав обладнання для виготовлення психотропної речовини, яке зберігав в господарському приміщенні за місцем свого проживання. За допомогою такого обладнання та відповідної сировини обвинувачений систематично виготовляв амфетамін в особливо великому розмірі, після чого передавав його організатору для подальшого збуту, який здійснювався членами групи на вулицях міста.

     Діяльність організованої групи припинена працівниками обласної прокуратури спільно з оперативними співробітниками УСБ України в Черкаській області та слідчого управління ГУНП в Черкаській області. 

     Стосовно 3 підозрюваних, у тому числі організатора, судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Довідково: санкція інкримінованих підозрюваним злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна

кількість переглядів: 1163