Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

На Черкащині п’ятьох колишніх депутатів притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства

Звенигородською місцевою прокуратурою 11.03.2021 належно забезпечено участь у розгляді справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення, стосовно п’ятьох ексдепутатів сільських рад одного із колишніх районів Черкаської області.

Установлено, що вказані посадовці, будучи суб’єктами відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, порушили вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» та несвоєчасно, без поважних причин подали щорічні електронні декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік, за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції.

За принципової позиції прокурора посадових осіб визнано винуватими у вчиненні адміністративних правопорушень та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу розміром 850 грн кожному.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1192