Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2020

Товариство сплатить до бюджету майже 400 тис. грн через незаконне збільшення ціни на газ, який закупався для школи-інтернату

Господарський суд Черкаської області 08.12.2020 задовольнив позов прокуратури про стягнення із суб’єкта господарювання до обласного бюджету майже 400 тис. грн за безпідставне збільшення ціни за газ, що поставлявся до закладу освіти.

Встановлено, що  господарське товариство, здійснюючи постачання природного газу до однієї із шкіл-інтернатів Черкащини в 2018 році, після укладення договору закупівлі, шляхом укладення 8 додаткових угод незаконно збільшило ціну на вказаний енергоносій.

Внаслідок цього ціну за тисячу кубічних метрів газу збільшено на 85% від первинної ціни, а кількість поставки блакитного палива зменшено на третину. Остаточна ціна за газ стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Ювенальним прокурором у суді доведено, що сторонами не дотримано вимоги ч. 4 статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» та незаконно змінено істотні умови договору. Як наслідок, на користь товариства сплачено майже 400 тис. грн із обласного бюджету, що підлягають поверненню.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1164