Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

У Черкасах судитимуть посадовця Черкаської міської ради, який допустив службове недбальство під час зимового утримання вулиць та доріг

Черкаська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника керівника одного з департаментів Черкаської міської ради за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам, під час утримання вулично-дорожньої мережі м. Черкаси (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадовець підписав акт наданих послуг з оброблення вулиць та доріг в м. Черкаси технологічними реагентами без реальної потреби здійснення профілактики та боротьби з ожеледицею у відповідні періоди грудня 2019 року, що призвело до безпідставного перерахування коштів місцевого бюджету в сумі більш як 900 тис. грн приватному підприємству за надані послуги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1278