Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Прокуратурою постійно вживаються заходи щодо забезпечення законності при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру

Упродовж поточного року Черкаською обласною та місцевими прокуратурами вжито низку заходів, спрямованих на забезпечення законності під час виконання судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, у тому числі при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення.


Проведеними перевірками виявлені непоодинокі порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про охорону праці» та інших відомчих нормативно-правових актів у діяльності органів ДКВС області.


Завдяки вжитим заходам кількість злочинів, вчинених засудженими та ув’язненими в установах ДКВС області, зменшилась удвічі в порівняні з минулим роком.

 
Досягнуто позитивних результатів щодо виконання вироків, якими призначено покарання пов’язане з реальним позбавленням та обмеженням волі або арешту. Лише за втручання органів прокуратури області, Національною поліцією 54 особи знайдено і направлено в місця позбавлення волі, а також 15 осіб оголошено у розшук.  


Внаслідок своєчасного реагування прокурорів на порушення законодавства у діяльності підрозділів з питань пробації зменшено кількість вчинених повторних злочинів засудженими, які перебувають на обліку, з 48 у минулому році до 27 у поточному.


З метою забезпечення реального стану законності у піднаглядних органах та установах Черкаською обласною та місцевими прокуратурами внесено 169 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 150 службових осіб.


Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1203