Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2020

Судом задоволено позовні вимоги прокуратури щодо виділення коштів на ремонт дитячого садочку «Веселка»

За принципової позиції прокуратури області Черкаським окружним адміністративним судом 08.09.2020 задоволено позов прокуратури до Черкаської міської ради та зобов’язано останню вирішити питання про виділення коштів на проведення ремонтних робіт аварійної частини приміщення ДНЗ № 21 «Веселка» Черкаської міської ради.

Прокуратурою встановлено, що частина приміщення навчального закладу не використовується за призначенням (спальня) у зв'язку з незадовільним технічним станом будівельних конструкцій вказаної прибудови. Кімнату для сну та відпочинку тимчасово обладнали у спортзалі.

При цьому, Черкаською міською радою, як засновником закладу, не вжито достатніх заходів з метою створення безпечних, комфортних умов для дошкільнят, які відвідують садочок.

Незважаючи на численні звернення батьків, територіального департаменту освіти, широкого розголосу вказаної проблеми в засобах масової інформації, міською радою упродовж понад трьох років кошти на ремонт кімнати, а це близько 2,5 млн грн, не виділено.  Як наслідок, не забезпечено утримання та розвиток матеріально-технічної бази заснованого ним закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов.

Реагуючи на порушення, прокурор звернувся з позовом до суду щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства в частині забезпечення належних і безпечних умов виховання дітей-вихованців вказаного дошкільного закладу, реалізації їх прав на дошкільну освіту, які порушено шляхом бездіяльності Черкаської міської ради.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1187