Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2020

На Смілянщині судитимуть підлітка та його раніше судимого спільника, які пограбували місцевого жителя

За процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури скеровано до Смілянського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, зокрема неповнолітнього,  за фактом скоєння відкритого викрадення чужого майна, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого (ч. 2 ст. 186 КК України).

Слідством установлено, що  15 - річний юнак за попередньою змовою із раніше судимим 23-річним співучасником в липні 2020 року, перебуваючи у нічний час поряд із будинком 24-річного жителя м. Сміла, із застосуванням насильства відкрито заволоділи його мобільним телефоном і виробами з золота, спричинивши потерпілому шкоду на суму понад 62 тис. грн. 

З метою запобігання продовженню протиправної поведінки, за клопотаннями слідчого, погодженими прокурором, судом застосовано до неповнолітнього підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту,  до його повнолітнього спільника - тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1085