Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

Черкаська прокуратура через суд вимагає повернути державі земельні ділянки на березі Дніпра

Органами прокуратури Черкаської області виявлено черговий факт незаконної зміни цільового призначення та передачі в приватну власність для дачного будівництва ряду земельних ділянок на березі р. Дніпро.

На цей час Черкаська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення державі земельної ділянки водного фонду, незаконно переданої у приватну власність.

Прокурори наполягають на тому, що приймаючи відповідне розпорядження, Черкаською райдержадміністрацією не було враховано, що законодавством України не передбачено можливості надання в приватну власність громадянам земель водного фонду для ведення індивідуального дачного будівництва, оскільки землі водного фонду мають особливий правовий режим.

Перебування земель у приватній власності громадянина для індивідуального дачного будівництва не лише порушує право власності на неї держави, а й унеможливлює контроль за збереженням земель водного фонду, їх раціональним використанням і забезпечення іншим громадянам конституційного права на доступ до таких земель.

Черкаським районним судом призначено справу до розгляду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1349